Min historie

Det har vist seg at de nye vaksinene mot covid-19 som er basert på en helt ny vaksineplattorm gir mange flere bivirkninger enn de tradisjonelle vaksinene. 

Ifølge rapportene fra Legemiddelverket ser vi at tallene for innrapporterte bivirkninger som er sett i forbindelse med koronavaksinasjon er betydelige. I tillegg er det slik at mange bivirkninger ikke blir anerkjent eller gjenkjent som bivirkning av vaksinene av leger og helsepersonell, og blir derfor ikke innrapportert til meldesystemene. 

Vi vet at det også foregår svært ulik praksis ved registrering av bivirkninger og noen helsearbeidere har svært smale “vinduer” for når de mener en bivirkning etter vaksinasjon kan knyttes til vaksineringen. 

Vi vet fra meldesystemene i USA at det er under 1% av bivirkningene som blir fanget opp og blir innrapportert i meldesystemene. Fra andre land i europa som har meldesystemer antar man at det er mellom 5-10% av det totale antall bivirkninger som blir innrapportert. Vi antar at det også her i landet er store mørketall når det kommer til bivirkninger som ikke blir registrert.

Vi ønsker med dette initiativet å gi publikum og helsearbeidere mulighet til å fortelle sin historie som gjelder erfaringer man har hatt i forhold til bivirkninger og meldesystemene. Vi ønsker å lage et register med slike personlige historier slik at vi kan skape en økt forståelse for hvordan bivirkningene arter seg hos den enkelte. 

Vi håper med dette å kunne gi et innblikk i hva slags personlige erfaringer som blir gjort, og hvordan man blir møtt av helsepersonell når man ønsker å melde inn en bivirkning. 

Vi oppfordrer deg til å fortelle “din historie” eller kanskje du vil tipse noen du kjenner som har opplevd en hendelse som de kunne tenke seg å dele med oss.  

Vi har valgt å anonymisere alle navn og stedsnavn slik at ingen skal bli eksponert på hjemmesidene. Men vil oppfordrer deg til å oppgi din e-post adresse slik at vi eventuelt har muligheten til å ta kontakt med deg på et senere tidspunkt hvis det blir aktuelt.  

Fyll ut dette skjemaet og send til oss. Vi vil da gå gjennom teksten og forbeholder oss retten til å evt. korte ned noe, evt. rette opp skrivefeil og anonymisere navn og stedsnavn slik at “din historie” ikke vil være gjenkjennelig. Tusen takk for ditt bidrag!

Kontaktinfo

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.